Prevence úniku dat je tak trochu ošemetná. Jistě, potřebujete chránit důležitá firemní data. Ale na druhou stranu se potřebujete vyhnout jakémukoliv zpomalení práce uživatelů s těmito daty. A aby toho nebylo málo, při nastavení a správě DLP řešení je třeba promýšlet vše do detailu, protože firmy jsou velmi komplexní prostředí. A to je už samo o sobě hodně časově náročný a únavný úkol. V Safetice se však dlouhodobě zaměřujeme na to, abychom vám celý proces nasazení DLP řešení co nejvíc ulehčili. A se Safetica 8.0 jsme na tom udělali takový kus práce, že jsme jednoduchost našeho DLP dostali na úplně novou úroveň!

Ochrana dat na 3 kliky

To je ta nejžhavější novinka verze 8.0. Funkce "Řízení toku dat" usnadňuje nastavení DLP a nabízí vám neuvěřitelně snadnou a rychlou cestu, jak nastavit monitoring anebo restrikce na nejrůznějších komunikačních kanálech (e-mail, instant messaging, upload…) ve vaší firmě. Stačí vám jen pár kliknutí, abyste mohli monitorovat, co se děje uvnitř vaší společnosti, a abyste získali přehled o pohybu dat. A to okamžitě!



Jakmile víte, jak se data pohybují ve vašem firemním prostředí, máte vše, co potřebujete, abyste zajistili jejich bezpečnost. Nastavení upozorňování uživatelů na rizikové chování nebo blokování nebezpečného sdílení dat teď zvládnete s jedním jediným klikem navíc. Jednodušší už to nebude.

Navrženo na míru citlivým údajům

V Safetica 7.8 jsme zavedli detekci citlivých dat, která rozšírila schopnosti našeho kontextového DLP o funkce zaměřené na obsahovou analýzu. To byl dlouho očekávaný update a my jsme rádi, že se vám tyto nové funkce líbí. Nicméně jsme si uvědomili, že to byl jen první krok.

A teď vám s velkým nadšením můžeme oznámit, že jsme detekci obsahu plně propojili s řízením toku dat! To vám umožňuje nastavit různé restrikce pro soubory, které obsahují citlivá data, a to bez narušení práce uživatelů s nedůležitými daty. Máte nyní možnost velmi detailně nastavit různé úrovně restrikcí pro různé komunikační kanály. Z našich zkušeností víme, že restrikce musí být ve zdravé míře a pouze oprávněné a odůvodněné, aby neobtěžovaly uživatele. Věříme, že s takovou podrobností nastavení řízení toku dat najde každá firma to ideální nastavení pro své specifické pracovní prostředí.



V DLP s kontrolou obsahu je nutné, aby byla detekce citlivých dat co nejspolehlivější a nejpřesnější. A právě to byla jedna z našich priorit při vývoji Safetica 8.0. Věnovali jsme spoustu úsilí optimalizaci detekce obsahu. A i když vám pojem “Jaro-Winkler” zrovna nic neříká, věřte, že právě díky optimalizacím souvisejícím s touto vzdáleností teď Safetica generuje mnohem přesnější výsledky hledání citlivých dat s menším počtem falešných nálezů.

Vzali jsme si také k srdci zpětnou vazbu od našich zákazníků, kteří už Safetica používají. Vylepšili jsme uživatelské prostředí, včetně regulárních výrazů, které se ukázaly být ještě oblíbenější, než jsme původně očekávali. Na základě požadavků uživatelů jsme také přidali předdefinované algoritmy, takže teď si můžete vybrat z 9 jednoduchých přepínacích tlačítek pro hledání citlivého obsahu, jak jej definují různé normy či směrnice a také různá identifikační čísla specifická pro jednotlivé země. Vše navrženo tak, abyste ještě snadněji splnili legislativní požadavky (např. GDPR).



A zatímco naše nejnovější funkce s detekcí citlivého obsahu udělají spoustu zákazníků šťastnými, uvědomuje si, že někteří už jste o krok napřed a věnovali jste hodně času i úsilí identifikaci a klasifikaci svých firemních dat. Nesnášíme práci dělanou dvakrát, proto jsme připravili univerzální integraci s klasifikačními technologiemi třetích stran. Pokud jste data už jednou klasifikovali, Safetica si tuto klasifikaci převezme. Vy se pak můžete soustředit na nastavení vašich bezpečnostních DLP pravidel, místo abyste trávili čas nad opětovným označováním vašich dat pro potřeby Safetica.


Tahle Safetica je to nejlepší, co máme. Zatím


Safetica 8.0 přichází s novými funkcemi, které mohou být nastaveny během pár minut a implementovány během pár hodin. Nemusíte čekat týdny či měsíce, aby byla vaše společnost chráněná. A díky zlepšení naší technologie pro detekci citlivých dat si dovolujeme říct, že tahle verze je opravdu ta nejlepší. Zatím. Kontaktujte nás, pokud chcete vidět novou Safetica v akci anebo získat zkušební verzi, abyste si ji zkusili na vlastní kůži.

Tak na co čekáte? Vyzkoušejte si ochranu dat na 3 kliky. Vyzkoušejte Safetica demo.

Chci vidět Safetica v akci

Autor
Safetica team

Další články

Seznamte se s novinkami Safetica ONE 10.2

Rádi bychom Vám představili novinky a vylepšení Safetica ONE, od podpory sekundárního OCR jazyka po optimalizaci aktualizace koncových zařízení v rozsáhlých prostředích.

SaaS DLP nové generace Safetica NXT začne chránit vaše data okamžitě

Safetica NXT – next-gen SaaS (Software as a Service) DLP – now provides truly easy-to-use data protection enhanced by automation and built-in templates. I

Nová generace Safetica je zde!

V září 2021 dochází k významné události v historii společnosti Safetica: představení Safetica ONE