Nastavte ochranu vašich dat bez toho, aniž byste k tomu potřebovali návod. Připravte bezpečnostní audit bez trávení spousty hodin analýzou monitorovaných dat. Se Safetica 9.0 to už není fikce. Přečtěte si to nejdůležitější z více než 150 vylepšení a přepracovaných funkcí, které jsme zaměřili na jednoduchost datové bezpečnosti pro uživatele, administrátory i manažery.

Zjednodušený systém DLP politik


Řešení Safetica DLP se vždy zaměřovalo na jednoduchý a přirozený přístup k zabezpečení citlivých dat:

  • flexibilní DLP pravidla kopírovala firemní procesy středních a větších firem,
  • funkce Řízení toku dat (původně navržená pro menší prostředí) umožňovala několika kliknutími vyřešit nejpalčivější bezpečnostní problémy.

V nové verzi Safetica 9.0 jsme vzali to nejlepší z obou funkcí a vytvořili nový jednotný systém DLP politik. A to při zachování jednoduchosti nastavení základních bezpečnostních scénářů.

Zároveň můžete tyto výhody škálovat i do velkých prostředí díky systému pravidel, který je inspirován firewall produkty. Priorita politik je dána pořadím – definování firemních procesů, rolí a výjimek je tak přehlednější. Celé DLP nyní nastavujete na jednom místě, jedním nástrojem a všechna vaše předchozí nastavení budou na tento nový systém automaticky převedena.

To však není vše. Díky sjednocení nastavování DLP do jednoho místa jsme vytvořili předdefinované šablony politik a možnost vytváření nových politik na základě těch existujících. Věříme, že to pozitivně ovlivní uživatelský zážitek a zrychlí práci se Safetica DLP.

[caption id="attachment_2589" align="alignnone" width="1262"]hlavní panel safetica Vytváření DLP politik nebylo nikdy jednodušší[/oceneni-a-uspechycaption]

Ušetřete čas díky WebSafetica analýze

Konzole WebSafetica dostala injekci produktivity a zapracovali jsme do ní podporu procesu kontroly monitorovaných dat. WebSafetica za vás nově hlídá spoustu parametrů v prostředí a okamžitě upozorňuje na existující i nové bezpečnostní problémy, které jste ještě neošetřili bezpečnostními politikami. A pokud i tak chcete jednou za čas provést hloubkovou analýzu toku dat, provedete ji jednoduše pomocí intuitivních propojených grafů a ušetříte tím spoustu času stráveného nad tabulkami.

[caption id="attachment_2589" align="alignnone" width="1262"]hlavní panel safetica Vylepšený hlavní panel WebSafetica[/oceneni-a-uspechycaption]

I další změny jsou navrženy k maximální úspoře času. Nová WebSafetica přináší přehlednější audit odchozích souborů z Microsoft Office 365. Záznamy jsou nyní propojeny přímo na uživatele z Azure Active Directory. Také jsme přepracovali a rozšířili sekce poskytující informace o stavu serveru a chráněných počítačích, včetně základních možností řešení problémů. Postupně tak ubývají důvody opouštět dostupné webové prostředí a správu své firemní bezpečnosti máte vždy na dosah ruky.

Flexibilní nasazení Safetica Mobile

Náš unikátní a jednoduchý systém nasazení Safetica Mobile pomocí e-mailových pozvánek, který zvládl použít opravdu každý. Trošku komplikoval život administrátorům, kteří chtěli provést nasazení za uživatele. V Safetica Mobile 9.0 je toto minulost a naše mobilní řešení podporuje jakýkoliv scénář nasazení, který vás napadne. Máte zařízení u sebe? Použijte nasazení pomocí QR kódu. Mobil je už u uživatele? Pošlete mu pozvánku intuitivním e-mailem. Nemáte spárovaný uživatelský e-mail se zařízením? Nebo je uživatel offline? Zavolejte mu či pošlete SMS s aktivačním PINem.

Kompletně jsme navíc přepracovali mobilního klienta, který dostal nové uživatelské rozhraní, ale i podporu nejnovějších verzí operačních systémů a nový systém ochrany před zastavením aplikace. Zajištění kontinuální ochrany mobilních zařízení tak pro vás bude hračka.

Významné technologické změny

Abychom vám mohli přinášet výrazné technologické inovace, potřebuje řešení Safetica možnosti moderních operačních systémů. Proto už nadále nepodporuje zastaralé a nezabezpečené operační systémy Windows XP, Windows Vista, Microsoft Server 2003 a 2008, jak jsme předeslali v poslední verzi. Safetica 9.0 je nadále zpětně kompatibilní s klienty verze 8.4 pro zachování základní možnosti ochrany dat na starších systémech. Pro dlouhodobou nejvyšší úroveň ochrany však doporučujeme aktualizaci operačního systému i Safetica klientů.Odesílaní souborů přes Instant Messaging aplikace lze nyní řídit i specifičtěji v DLP bezpečnostních politikách.

Další vylepšení a změny

Safetica 9.0 je nová generace bezpečnostního řešení, zaměřená především na jednoduchost datové bezpečnosti pro uživatele, administrátory i manažery. Oproti předchozí generaci přináší více než 150 vylepšení a přepracovaných funkcí. Kromě výše zmíněných nesmíme určitě zapomenout na:

    • Zamezení přesunu citlivých dat na cloudová úložiště nebo jejich odeslání přes Instant Messaging aplikace můžete nově nastavit pomocí DLP politik.
    • Významně vylepšené možnosti zamezí pořízení snímku nad dokumentem s citlivými daty, a to bez ovlivnění klávesových zkratek ve Windows.
    • Nastavení firemních bezpečnostních zón pro DLP jsme zjednodušili o koncept Bezpečné zóny, který umožňuje intuitivně ochránit data před opuštěním interního prostředí firmy.
    • Záznamy o DLP operacích jsme zrevidovali pro zdůraznění podstatných informací, a nově údaje najdete v sekci DLP záznamy (dříve DLP protokol).
    • Upozornění na koncových stanicích jsme zrevidovali a zjednodušili, aby uživatele co nejméně omezovala a zároveň vždy pochopil bezpečnostní riziko.
    • Síťové porty aplikací jsou automaticky rozpoznány, takže není potřeba manuální konfigurace. Tu jsme odstranili.

      Chcete si všechno vyzkoušet na vlastní kůži? Naše demo verze je vám k dispozici!

      Chci si zkusit novou Safetica 9.0!

Autor
Vítězslav Janeček
Head of Product Management @Safetica

Většinu času se věnuje zákazníkům a partnerům. Své znalosti předává vývojářům, kteří neustále vylepšují funkce služeb Safetica.

Další články

Seznamte se s novinkami Safetica ONE 10.2

Rádi bychom Vám představili novinky a vylepšení Safetica ONE, od podpory sekundárního OCR jazyka po optimalizaci aktualizace koncových zařízení v rozsáhlých prostředích.

SaaS DLP nové generace Safetica NXT začne chránit vaše data okamžitě

Safetica NXT – next-gen SaaS (Software as a Service) DLP – now provides truly easy-to-use data protection enhanced by automation and built-in templates. I

Nová generace Safetica je zde!

V září 2021 dochází k významné události v historii společnosti Safetica: představení Safetica ONE