Podnikový software je složitý a změna bezpečnostního nastavení vyžaduje čas a úsilí. Do teď to vždy platilo a jen těžko se něco změní. Nebo ne? Tuto otázku jsme si položili minulý rok, když jsme přicházeli s nápady pro integraci oblíbené funkce Řízení toku dat s ostatními DLP funkcemi. Výsledek vám představujeme v nové verzi Safetica DLP 9.0.

Konfiguraci DLP provedete během pár sekund

Funkce Řízení toku dat se stala hitem, protože ji velmi rychle nastavíte a snadno se používá. Sice neměla všechny vychytávky, které potřebujete pro každý scénář ve velké společnosti (nebo k ošetření každé menší výjimky), ale její rychlé a široké přijetí našimi zákazníky jasně ukázalo, že hlavním požadavkem je především jednoduchost.

Tak jsme si společně sedli, přemýšleli a navrhli, jak by funkce Řízení toku dat mohla vypadat jako DLP politika. Ale stále to nebylo ono. A tak jsme ji přepracovali. A pak ještě jednou. A teď, po měsících příprav, jsme rádi, že vám můžeme představit výsledek. Místo jednoduchého zařazení mezi už tak komplikované DLP funkce, vám představujeme úplně novou DLP konfiguraci, která v sobě spojuje jednoduchost funkce Řízení toku dat a všechnu sílu našich dřívějších DLP pravidel.

[caption id="attachment_2717" align="alignnone" width="1280"]Vytváření DLP politik nikdy nebylo tak snadné. Vytváření DLP politik nikdy nebylo tak snadné.

Vyžádalo si to několik iterací, ale nejnovější DLP politiky jsou nejen jednoduché a plnohodnotné, ale také ideální pro firmy všech velikostí. Nastavení DLP v malé společnosti je teď opravdu hračka. Inspirací nám byly naše nejvíce osvědčené konfigurace podpořené stovkami spokojených zákazníků. Vestavěné šablony vás provedou přes počáteční nastavení DLP, které můžete následně kdykoliv rozšířit o další politiky.

[caption id="attachment_2718" align="alignnone" width="1280"]Použijte vestavěné šablony nebo existující politiky pro konfiguraci DLP v řádu sekund. Jednoduše! Použijte vestavěné šablony nebo existující politiky pro konfiguraci DLP v řádu sekund. Jednoduše!

Nové DLP politiky fungují také pro větší společnosti, které teď mohou nastavit složité politiky a všechny nevyhnutelné výjimky jen s minimálním úsilím. Potřebujete mírně odlišnou bezpečnostní politiku pro nové oddělení? Jednoduše vytvořte novou politiku z již existující konfigurace a změňte vše, co potřebujete. Nový systém politik se škáluje lépe než kdy dřív. A vysoký počet politik a podmínek už bude jen číslo, které už nezpůsobuje další práci nebo bolení hlavy.

[caption id="attachment_2719" align="alignnone" width="1280"]Praktický přehled toho, jak rychle reorganizovat své politiky. Jednoduše! Praktický přehled toho, jak rychle reorganizovat své politiky. Jednoduše!

Další výhodou integrace funkce Řízení toku dat s DLP politikami je, že všechny DLP konfigurace jsou spravovány z jednoho místa. Stačí jeden pohled a máte úplný přehled o všem, co potřebujete. Díky novému systému politik je vše transparentní a vy snadno vyhledáte, upravíte nebo změníte prioritu jakékoli politiky. Tímto jsme se inspirovali u nastavení firewall řešení, abyste se nemuseli učit další konfigurační systém a jednoduše využít znalosti, které už máte.

Konec úniku citlivých informací přes cloudové úložiště nebo snímky obrazovky


Při tak velkém redesignu nezůstal kámen na kameni. Většinu času jsou vylepšení backendu neviditelná, ale tentokrát jsme investovali spoustu tvrdé práce do změny technologie. Safetica se vám teď může zdát trochu rychlejší. Ale to není vše.

[caption id="attachment_2720" align="alignnone" width="1280"]Soukromé úložiště Safetica Blokujte přenos citlivých dat do soukromých cloudových úložišť. Jednoduše!

Změny na backendu nám umožnily naučit Safetica skvělé triky. Například jak povolit nebo zamezit nahrávání citlivých dat na soukromá cloudová úložiště. Další kanál pro ochranu odchozích dat, který naše DLP s detekcí obsahu podporuje. A funguje jak pro webové rozhraní, tak pro desktopové klienty cloudových služeb.

[caption id="attachment_2721" align="alignnone" width="1280"]Nová technologie, která blokuje snímání obrazovky. Jednoduše! Nová technologie, která blokuje snímání obrazovky. Jednoduše!

Protože jsme dostali zpětnou vazbu i na fungování blokace snímání obrazovky, přepracovali jsme i tuto funkci. Se Safetica 9.0 funguje blokace snímání obrazovky pro všechny typy dat a v jakékoliv aplikaci. Ať už se jedná o screenshoty, nahrávání nebo online sdílení obrazovky. Jo, a nově Safetica blokuje jen okna, která obsahují citlivý obsah, takže cokoliv jiného z obrazovky sdílet můžete. To je super, ne?

Chcete si všechno vyzkoušet na vlastní kůži? Nová Safetica 9.0 je už k dispozici u našich partnerů!


Chci najít svého Safetica partnera!

Přečtěte si vše o nové Safetica 9.0 v našich předchozích článcích


https://www.safetica.cz/blog/safetica-9-0-ochrana-dat-bez-manualu/

https://www.safetica.cz/blog/safetica-9-0-odhalte-bezpecnostni-problemy/

Autor
Ján Lakatoš
Product Manager @Safetica

Další články

Seznamte se s novinkami Safetica ONE 10.2

Rádi bychom Vám představili novinky a vylepšení Safetica ONE, od podpory sekundárního OCR jazyka po optimalizaci aktualizace koncových zařízení v rozsáhlých prostředích.

SaaS DLP nové generace Safetica NXT začne chránit vaše data okamžitě

Safetica NXT – next-gen SaaS (Software as a Service) DLP – now provides truly easy-to-use data protection enhanced by automation and built-in templates. I

Nová generace Safetica je zde!

V září 2021 dochází k významné události v historii společnosti Safetica: představení Safetica ONE