Každý dobrý obchodník ví, že byznys je hlavně o vztazích. Proto jsme ze Safetiky vyslali naše zaměstnance, aby procestovali Latinskou Ameriku a setkali se s partnery z ESETu osobně. Jak to celé probíhalo a čeho jsme dosáhli?

Podporovat a motivovat obchodní partnery rozptýlené po celém světě není vůbec lehký úkol. Ale pro nás je na prvním místě. Proto se náš Global Business Development Manager Ota Čermák a Senior Technical Consultant and Project Leader Miloš Blata vydali na roadtrip napříč Latinskou Amerikou, aby se s našimi ESET partnery setkali osobně. Cíl bys jasný: pomoci jim lépe porozumět našemu řešení Safetica DLP na seminářích a pomoci jim zdokonalit jejich prodejní a technické kompetence co se týče software pro prevenci úniku dat.



 

Co jsme si slibovali od Otovy a Milošovy mise v LATAMu?

    • Posílení vztahů s našimi obchodními partnery
    • Zlepšení jejich prodejních a technických dovedností
    • Jejich podporu přímo na setkáních se zákazníky
    • Lepší přehled o tom, co naši partneři potřebují, aby vyšli vstříc svým zákazníkům


Ota a Miloš začali svou cestu na velkolepé partnerské konferenci pořádanou ESETem LATAM Partner Conference. To byla perfektní příležitost potkat všechny lidi z ESETu tváří v tvář a probrat s nimi, s čím by potřebovali pomoc, a zjistit, jak můžeme naše služby pro enterprise firmy ještě zlepšit. "Naučili jsme se, jak se dělá byznys v Latinské Americe, jaké jsou potřeby tamějších zákazníků a jaká specifika má místní trh s bezpečnostními řešeními," vysvětlil Ota.

Celá cesta byla hodně o networkování a povídání si s lidmi, kteří Safetica DLP prezentují zákazníkům. A jak můžete vidět na fotce, vždy pracujeme s úsměvem. Protože byznys nemusí být pořád jen superformální záležitost. Stále mluvíte s člověkem, ne robotem, a na kvalitě vztahu s obchodními partnery i zákazníky opravdu hodně záleží. To nám věřte.

Každou diskuzi s našimi partnery i zákazníky si hodně užíváme a pokaždé se z ní snažíme dostat co nejvíc užitečných informací, protože jen tak můžeme neustále zdokonalovat naši podporu partnerů a služby zákazníkům. Jen tak zvládáme naši spolupráci dělat jednodušší, přínosnější a příjemnější pro všechny zúčastněné. Naslouchat je důležité.

Ota a Miloš se poté přesunuli na několik dní do Ekvádoru. Tam vedli několik seminářů pro partnery z ESETu, kde vysvětlovali více do hloubky klasifikaci dat a další technické funkce Safetica DLP. "Ke kolegům z ESETu jsme se připojili na šesti obchodních schůzkách se zákazníky. A měli jsme velkou radost, když jsme viděli, na jak dobré úrovni jsou jejich technické znalosti Safetica DLP, ale i jejich prodejní dovednosti. Prezentace našeho produktu zákazníkům byla opravdu skvělá," ocenil práci partnerů Ota.

"Je úžasné vidět, že se vám investice do rozvíjení vztahů se svými obchodními partnery vrací a je velmi pozitivně vnímaná. Cítili jsme se opravdu vítaní a všichni se hodně starali o to, aby s námi strávili aspoň nějaký čas a ukázali nám to nejlepší z jejich zemí," řekl Ota. A funkční spolupráce s ESETem je poznat i na meziročním růstu našich společných úspěchů.

Ale celý roadtrip nebyl jen o práci. Ota a Miloš toho hodně procestovali a spoustu toho zažili. Uchvacující scenérie, skvělé jídlo, nejlepší kávu, pohostinné veselé lidi... "To úplně nejlepší, co jsme v Latinské Americe viděli a zažili byl magický rudý úplněk. Úplně náhodou jsme projížděli kolem Quita a najednou ho uviděli. Ten pohled jsme si vychutnali ve výšce 4000 m.n.m.," nadšeně popisoval Miloš.

No a poslední zastávkou byla Kolumbie. I tady Miloš a Ota odprezentovali semináře přibližující technické funkce Safetica a připojili se k partnerům z ESETu na několik schůzkách s klienty. "Kdybych to měl shrnout, tak jsme zjistili, jak nadšená je Latinská Amerika do nových technologií, jak otevření lidé tam jsou, když jde o implementaci nových technologií a jak úžasní, progresivní a proaktivní jsou lidé z ESETu, když prezentují Safetica DLP," pochválil ESET partnery Ota a dodal, že "napříč celým světem vidíme spoustu partnerů, jak získávají pořád víc a víc sebevědomí v prezentování našeho řešení Safetica. Celá tahle cesta pro nás byla hodně obohacující, takže se můžete těšit, že se potkáme na vašich akcích po celém světě."

„Chceme poděkovat všem ESET partnerům, že pro nás čas strávený v Latinské Americe udělali naprosto nezapomenutelným," váš Ota a Miloš.

Autor
Safetica team

Další články

Máme 5hvězdičkovou podporu!

Výběr správného řešení pro ochranu dat před únikem (DLP) a vnitřními hrozbami je jenom začátek. To, jak se vám bude se softwarem pracovat a jakou hodnotu vám přinese, závisí do značné míry na zákaznické podpoře. A my s hrdostí oznamujeme, že naše podpora je jedna z nejlepších na trhu!

Safetica na cestách

V posledních několika měsících navštívili naši kolegové ze Safetica stávající i potenciální partnery v Evropě a na Floridě.