Splňte GDPR snadno

Celosvětově nejpřísnější norma na ochranu osobních dat platí i v ČR a SR

GDPR (General Data Protection Regulation) je nařízení Evropské unie o ochraně osobních údajů a vztahuje se na každou firmu v EU ale i na státní organizace. Norma je právně platná již dnes a účinná začne být 25. 5. 2018.

Jakými bezpečnostními opatřeními garantujete ochranu osobních údajů ve vaší společnosti?

Co přináší GDPR?

Vysoké sankce

Za nesplnění GDPR hrozí pokuty až €20 milionů (540 milionů Kč) nebo 4 % z celosvětového obratu

(podle toho, která hodnota je vyšší).

Dopad na všechny

Každá organizace musí důsledně chránit osobní data. I vy musíte chránit: osobní údaje zaměstnanců, informace o zákaznících anebo databázi pacientů...

Funkční zabezpečení dat

Vaše společnost musí být schopna prokázat, že technická a organizační opatření k ochraně dat jsou funkční.

Povinné hlášení úniků dat

Bezodkladně, do 72 hodin od zjištění, musíte Úřadu pro ochranu osobních údajů nahlásit incident. Průměrně trvá firmám 69 dní než vůbec zjistí, že nastal problém.

Souhlas se zpracováním údajů

Je vyžadován svobodný, informovaný a jednoznačný souhlas. Žádost o souhlas musíte formulovat srozumitelně a jednoduše.

Rozšíření definice „osobní údaj“

Osobní údaje jsou i emailové adresy, IP adresy, cookies anebo genetické a biometrické údaje.

Právo být zapomenut

Každý občan může žádat, abyste bez zbytečného odkladu vymazali jeho osobní údaje.

Osoba pro ochranu osobních údajů

Organizace, které systematicky zpracovávají osobní údaje (orgány veřejné moci), musí mít určenu roli inspektora ochrany údajů.

Privacy by design

Ochranu osobních dat musíte zohlednit již ve fázi návrhu bezpečnostních opatření.

Jak ovlivní GDPR vaši firmu?

Přihlašte se na webinář, kde vám bezpečnostní experti představí hlavní změny
související s GDPR a jak Safetica pomůže s jejich plněním.

ZAREGISTROVAT SE NA WEBINÁŘ

Najděte rizika ve vaší společnosti

Jaká osobní data musíte chránit ve vaší organizaci?

  • Osobní údaje zaměstnanců (jméno, bydliště, datum narození, ...)
  • Údaje o zákaznících, pacientech, občanech (marketingové databáze, zdravotní karty, seznamy občanů)
  • Data předávané třetím stranám (mzdová účetní, přímý marketing, úvěrové registry)
  • Obchodní partneři / Dodavatelé (neveřejné osobní údaje)
  • Jakékoliv další údaje na jejichž základě je možno identifikovat osobu

Všechny osobní údaje musíte chránit před zneužitím. Jste v současné chvíli schopni zaručit, že záznamy zákazníků anebo zaměstnanců jsou v bezpečí? Jakým způsobem máte ošetřeno, že při předání informací, například mzdové účetní, nemůže dojít k úniku dat?

Sankce za nesplnění GDPR jsou vysoké.
540 milionů Kč anebo 4 % z ročních tržeb mohou
být pro firmu likvidační.

Jste nachystáni na GDPR?

Chci jednoduše splnit GDPR

Jak zabezpečíte data v souladu s GDPR?

Safetica audit práce s daty

1. Audit práce s daty

Odhalte jak se uvnitř vaší firmy nakládá s citlivými daty.

S tím vám pomůže řešení Safetica. Umí sledovat pohyb důležitých dokumentů, zjistí kdo je otvírá a jak s nimi nakládá.

SLEDOVÁNÍ CITLIVÝCH DOKUMENTŮ SE SAFETICA

Safetica pravidlá pro práci s dokumenty

2. Pravidla pro práci s dokumenty

Nastavte jasná pravidla pro to, kdo a jak může s osobními daty pracovat.

Řešení Safetica zajistí, že bezpečnostní politiky nezůstanou pouze na papíře, ale budou uplatňovány v praxi.

OCHRANA OSOBNÍCH DAT SE SAFETICA

Safetica školení zaměstnanců

3. Školení zaměstnanců

Každý zaměstnanec by měl vědět, jaké informace si zasluhují speciální přístup a jak by s nimi měl zacházet.

Safetica informuje zaměstnance o bezpečnostních pravidlech a tím pomáhá zvýšit ochranu dat.

Kompletní přehled funkcí Safetica

Safetica šifrování dat

4. Šifrování dat

Všechna média, obsahující osobní údaje, by měla být šifrována – jak přímo doporučuje GDPR.

Řešení Safetica usnadní šifrování napříč celou firmou pomocí centrální správy šifrování obsahu celých disků.

KONTROLA MÉDIÍ A ŠIFROVÁNÍ OBSAHU SE SAFETICA

Safetica prevence před únikem dat

5. Prevence před únikem dat

Ochrana dat musí být komplexní a zajistit všechny způsoby komunikace – email, Internet, tisk, USB disk, DVD, mobil, …

Safetica zajistí, že data neopustí firmu jinak než zabezpečeným způsobem.

ZABEZPEČENÍ DAT PŘED ÚNIKEM SE SAFETICA

Safetica ochrana fyzických dokumentů

6. Ochrana fyzických kopií důležitých dokumentů

Životopisy, pracovně-právní agenda nebo smlouvy – všechny tyto dokumenty bezpečně uložte v trezorech, pokud se s nimi aktuálně nepracujete.

Safetica umožní řídit, které citlivé dokumenty mohou být vytištěny. Zabráníte tak vytištění a zcizení celé vaší databáze kontaktů.

ŘÍZENÍ TISKU A KONTROLA PRODUKTIVITY SE SAFETICA

GDPR recovery

7. Zálohy a nástroje pro rychlou obnovu dat v případě výpadku nebo nehody

GDPR vyžaduje mít možnost obnovit osobní data při výpadku techniky. To je důležité i pro další systémy vaší organizace.

GDPR síťová bezpečnost

8. Síťová bezpečnost a ochrana před externími útočníky

Kromě antivirového řešení pamatujte také na aktualizaci systémů, správné nastavení síťových prvků, firewallů a případně dalších technologií (IDS/IPS, honeypoty, ...) pro ochranu sítě.

Safetica vám usnadní 
plnění GDPR

Online demo safetica

Safetica - ochrana osobních dat dle GDPR

Splnit přísné požadavky GDPR je s bezpečnostním řešením Safetica snadné.

Získáte lepší přehled o tom, co se děje uvnitř vaší společnosti, odhalíte, jak zaměstnanci nakládají s citlivými daty, a eliminujete riziko zneužití osobních údajů. Budete okamžitě upozorněni na bezpečnostní hrozby a v případě problému budete mít všechny informace pro případ dokazování.

reference úniky dat Safetica

Údaje zde uvedené mají pouze informativní charakter a nejsou úplným výčtem všech požadavků normy GDPR. Také nejsou náhradou za právní konzultaci či individuální analýzu požadavků na splnění GDPR.

Další informace

Splňte GDPR jednoduše

 Zjistěte, jak vám Safetica může pomoci se splněním náročných podmínek GDPR.

Další informace

Ukázka na webináři

Nechejte si představit jak funguje Safetica a jak může pomoci vaší organizaci

PŘIHLÁSIT SE NA WEBINÁŘ

46 otázek a odpovědí

Zodpovědeli jsme konkrétní otázky, na které se nejčastěji ptají čeští podnikatelé

DOTAZY o GDPR